Medisch Pedicure

Reumatische aandoening

Reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, overige vormen van artritis (gewrichtsontstekingen) maar ook artrose (gewrichtsslijtage), zijn pijnlijke en moeilijke voeten om te verzorgen. Of men kan dit zelf niet meer omdat de handen dit niet toelaten. De voeten vertonen vaak een afwijkende stand, zoals platvoeten, knik- of spreidvoeten. Ook kunnen tenen een andere stand krijgen, de zogenaamde klauw- of hamertenen.

Het is dan ook belangrijk om minimaal 1x per jaar een goede voetscreening uit te voeren om zo te monitoren of en zo ja, welke veranderingen er plaats vinden in de voeten en hier adequaat mee omgegaan kan worden. Preventie en signalering is dus erg belangrijk.
Daarnaast zorg ik voor drukverlichting bij pijnlijke plaatsen. Bovendien geef ik u persoonlijk advies over de te gebruiken materialen en hulpmiddelen.

Diabetes Mellitus

Ondanks preventieve maatregelen, zijn voetproblemen bij diabetici helaas niet altijd te voorkomen. Dit kunnen neurologische problemen zijn, zoals het uitvallen van het oppervlakkige en/of diepe gevoel, maar er kan ook stijfheid van gewrichten optreden. Ook kunnen de bloedvaten worden aangetast. Als het gevoel ontbreekt, voelt men geen pijn waardoor wondjes onopgemerkt kunnen blijven. Dit kan tot ernstige complicaties leiden.
Behandeling door een medisch pedicure is enerzijds bedoelt ter preventie en anderzijds ter signalering. Tijdens de behandeling constateer ik vaak zaken aan de voeten die jezelf niet kunt zien, niet kunt voelen. Het is dus belangrijk om als preventie de voeten regelmatig door mij te laten behandelen. Ook krijg je advies van me mee over het verzorgen van de voeten en indien nodig, schoenadvies. Gezonde voeten leiden tot een betere mobiliteit. En een betere mobiliteit leidt tot een beter leven, minder complicaties en minder medicatie.